Over ons

Van een reis met vrienden naar een exclusieve reisorganisatie gespecialiseerd in Perzië

In 2014 vertrok Ashkan met een aantal vrienden naar Perzië om hen zijn geboorteland te laten zien. Na deze rondreis vonden zij het één van de meest bijzondere landen die zij ooit bezocht hebben. De positieve en overweldigende reacties zorgen ervoor dat Ashkan meer mensen deze ervaring wilde geven. Hij wil de kloof tussen Europa en Perzië verkleinen en mensen een kans bieden het ware Perzië en de rijke cultuur te beleven. Zo is Persintravel ontstaan en sindsdien zijn er elk jaar reizen geweest met wisselende groepen.

In de afgelopen jaren is Persintravel uitgegroeid tot een reisorganisatie die je de gelegenheid biedt om de schoonheid van Perzië te ontdekken via de rijke cultuur, natuur, de unieke architectuur, het heerlijke eten, de sfeer en het directe contact met de lokale bevolking. Persintravel streeft ernaar een brug te leggen tussen de nieuwsgierige westerling en de zeer gastvrije bevolking van Perzië. Je zult zich verbazen over de gastvrijheid in Perzië. Persintravel onderscheidt zich van andere reisorganisaties doordat je met gidsen reist die in Perzië zijn geboren en in Nederland zijn getogen en zodoende voldoende kennis hebben van beide culturen. De gidsen spreken Farsi, Nederlands en Engels. Dit zorgt ervoor dat uw reis nog soepeler zal verlopen.

Persintravel biedt 12, 14 en 28-daagse rondreizen door Iran en werkt samen met verschillende organisaties voor specifieke trips. Zo zijn er reizen met de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, waarbij studenten extra studiepunten ontvangen nadat ze mee op reis zijn geweest. Ook organiseert Persintravel zakelijke reizen voor Mahnaz en singlereizen in samenwerking met Single Reizen 4You.

Maak kennis met

Onze team

Ashkan Hashemkhani

Oprichter, Organisator en Reisgids

Ashkan is de oprichter van Persintravel. Hoewel reizen door Perzië en het tonen van zijn land aan westerlingen erg dicht bij zijn hart ligt, is zijn passie architectuur. Hij is aan het afstuderen als architect aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Ashkan is in Perzië geboren en heeft de basisschool daar afgerond. Op zijn elfde is hij samen met zijn familie naar Nederland verhuisd en is hij verder in Utrecht opgegroeid. Hij heeft ruime kennis van beide culturen en spreekt Nederlands, Engels en Farsi. Ashkan heeft meer dan drie jaar ervaring met het reizen in grote groepen en heeft een zeer ruime kennis van de bezienswaardigheden die u zult bezoeken tijdens de reis. Door zijn achtergrond zal hij u tijdens de reis een andere kijk bieden op de prachtige bezienswaardigheden in Perzië.

Marjolein Koster

Communicatie en Blogger

Door de boeken van de Perzisch-Nederlandse schrijver Kader Abdolah en foto’s van Iraanse vrienden, raakte Marjolein nieuwsgierig naar dit land. In 2016 maakte ze een rondreis door Perzië en sindsdien is ze verliefd op dit land met haar kleurrijke moskeeën, gastvrije bevolking, heerlijke eten en de adembenemende natuur. Marjolein deelt graag haar ervaringen en passie met anderen en doet dat bij Persintravel als communicatiemedewerker. 

Abbas Bairam

Buschauffeur

Abbas is onze buschauffeur. Hij woont in Perzië en heeft meer dan acht jaar ervaring met het reizen in Iran met grote touringcars. Hij kent Iran zeer goed en werkt al vier jaar met plezier voor Persintravel. Hij is recentelijk vader geworden van een prachtige zoon. 

Jouw persoonlijke reisbureau