Recensies

Onze gelukkige reizigers

Wij kunnen eindeloos praten over hoe onvergetelijk onze reizen naar Iran zijn, maar we laten liever onze gewaardeerde reizigers aan het woord.

25.%20Jan%20de%20Vries
Anne Marije Van Duin
Zomer 2019

Al van kleins af aan had ik een fascinatie voor Iran, dus ik ging met hoge verwachtingen op reis naar Iran. Die verwachtingen zijn meer dan uitgekomen. Wat een prachtig land met betoverende lees meer

landschappen, prachtige architectuur en indrukwekkende steden. Vooral Yazd, Isfahan en Varzaneh staan bij mij in de top drie. Windtorens, sandboarding en prachtige moskeeën aan het op een na grootste plein van de wereld. Maar ook het groene noorden van Iran was prachtig. Juist de afwisseling in de reis maakte het een aaneenschakeling van leuke verrassingen. De grootste verrassing was wel de warme en gastvrije Iraanse mensen, die graag met je in contact willen komen zonder dat dat opdringerig voelt. Voor onze reis maakten we kennis met Ashkan en vertelde hij vol trots over zijn land, ik ben blij dat hij ons zijn Iran heeft laten zien. Ashkan was een top reisleider die de mooiste traditionele huizen/hotels regelt, flexibel en open staat voor nieuwe plekken om te bezoeken. En door zijn Iraanse achtergrond konden we makkelijk contact leggen met de Iraanse bevolking. Ten slotte ook nog even de complimenten voor Mohsen onze chauffeur! Geen kilometer was hem teveel en ook af en toe nog een goeie kok met heerlijke lunches. Persintravel is zeker een aanrader om het mooie Iran te leren kennen!

25.%20Jan%20de%20Vries
Jeroen Aakster
Zomer 2019

Met vier personen en twee Landrovers hebben we afgelopen zomer een rondreis van drie maanden gemaakt met als belangrijkste bestemming Iran.
Iran stond al jaren op ons verlanglijstje, lees meer

maar dan wel op eigen gelegenheid en met eigen auto. Bij het maken van de plannen konden we wel wat hulp gebruiken, maar de reisorganisaties die we benaderd hadden, zagen vooral veel redenen om het niet te doen. Persintravel (Ashkan) reageerde anders en zag vooral een leuke uitdaging.
We zijn via Armenië Iran binnengekomen en via Tabriz, Ardabil en Masuleh langs de Kaspische Zeekust naar het oosten gereden (Golestan National Park). Vanaf Golestan via Tehran, Mashad en Isfahan naar het noord-westen van Iran en het land weer verlaten via de Turkse grens bij Maku. Persintravel heeft ons geholpen met het verzorgen alle formaliteiten, met waardevolle suggesties over de route, bezienswaardigheden en overnachtingen. Als je zelf met je auto door Iran rijdt, gaan dingen anders dan gepland; de flexibiliteit die Persintravel ons geboden heeft was daarbij zeer waardevol.
Met de eigen auto een (4x4) reis maken door Iran is een prachtige ervaring. Een goede voorbereiding is wel belangrijk, Persintravel kan je hier goed mee helpen.

25.%20Jan%20de%20Vries
Jan en Tijntje van de Vries
Adri en Rene Postma
Lente 2019

Weer thuis na een enerverende reis van twee weken langs de highlights door een prachtig Iran. Eind april begin mei was een prima tijd om te reizen, er is dan veel groen en de vele prachtige parken zijn volop lees meer

in bloei. Met twee vrienden reisden we met bus met chauffeur en een vrouwelijke duitstalige gids. Persintravel had voor fraaie verblijfplaatsen gezorgd in veelal omgebouwde traditionele huizen. Heel sfeervol en vaak een ontmoetingsplaats met andere gasten. Onze charmante gids was goed  geinformeerd en introduceerde ons in de Iraanse samenleving.

Zo gingen  we buiten het programma  om naar een concert van een landelijk bekende zanger in de stad Shiraz. Zij opende voor ons vele deuren buiten de rondgang langs de vele bezienswaardigheden en onze chauffeur loodste ons veilig door het hectische verkeer en zorgde voor de picknicks onderweg tussen de steden. We hebben heel veel gezien,fijn ontmoetingen gehad en zo genoten van de zeer vriendelijke en oprecht belangstellende Iraniërs. Die menselijke warmte werkte heel inspirerend en het was bewonderenswaardig hoe zij ondanks de vele beperkingen van het leven kunnen genieten.

24.%20Erwin%20van%20Zandvliet
Erwin van Zandvliet
Winter 2019

Op mijn 32e verjaardag 27 februari vertrokken we naar Iran voor een prachtige avontuurlijke rondreis die begon op Kish. Kish is een Iraans eiland waar we na aankomst het eiland kort verkend hadden, lees meer

daarna onze startnummers hadden opgehaald bij de party van Persian Gulf Marathon, om vervolgens heerlijk uiteten te gaan als voorbereiden op de dag van morgen. Dit was eerste kennismaking met Iraans eten en smaakte gelijk erg goed.

De dag 1 maart begon met een heerlijk ontbijt, waar ik als iemand die niet veel lust erg heb genoten van het Iraans ontbijt en nieuw eten voor mij hebt gegeten dat ik erg lekker vond. Na het ontbijt werden we gebracht naar de start van de marathon. De hele marathon deed ik met mijn mede-reisgenoten, wat voor hun extra speciaal is om als vrouw in Iran te mogen hardlopen. Na de lange openingsceremonie begon de marathon 21 minuten later voor de mannen en de vrouwen moesten later starten (door de lokale regels van het land).

De organisatie van Persian Gulf Marathon had een parcours door de binnenstad dat begon op de Recreational grand pier om vervolgens rechtsaf te gaan richting het eerste winkelcentrum Venus Mall, Apotheek Soha Pharmacy, Parsian Bank, Universiteit, hotels, winkelcentrums en andere moderne gebouwen. In de route kwam je daarnaast ook allemaal mooie kunstwerken tegen en had je niet direct indruk dat je in Iran liep. De route eindigde op de pier met het prachtige blauwe water, na het lopen had ik niet direct de indruk dat ik in Iran was, het had ook zomaar een Zuidwest-Europees gebied kunnen zijn.

Na de marathon zijn we na restaurant gegaan dicht bij de Recreational grand pier om te genieten van ijs. Om daarna lekker uiteten te gaan in de binnenstad van Kish. De dag erna hebben we de prachtige stranden van Kish bekeken, met de verschillende trekpleisters waaronder Greek Ship Park, een restaurant in een oud vliegtuig, Men’s Beach, Ladies Plage (alleen voor vrouwen). Daarnaast is er genoeg voor de toerist te doen waaronder duiken, karten, quad rijden, bowlen onwijs mooi zwembad en andere zaken die je verwacht op je vakantiebestemming.

Vanaf Kish zijn we naar Shiraz gevlogen waar onze gids op ons stond te wachten. In Shiraz zijn we twee dagen wezen overnachten in een tradioneel huis, waar je echt vakantiegevoel hebt in de stad van Shiraz. In Shiraz hebben we een rondleiding gehad langs onwijs mooie gebouwen waaronder de Moskee ”Nasir al Molk”, “Vakilmoskee”, ”Sjah Tsjeragh” en nog meer mooie bezienswaardigheden. Het ene wow moment is nog niet afgelopen of de volgende komt tijdens de rondleiding door Shiraz.

Na Shiraz zijn we door Perspolis getrokken naar een oude neerzetting van het rijk van de Achaemeniden. Hele andere soort gebouwen en omgeving, maar onwijs mooi om te zien. Door de unieke setting heb je ook gelijk het gevoel als je in hele andere omgeving bent. Perspolis vond ik hele mooie afwisseling om door te trekken naar de stad Isfahan.

In Isfahan veel bijzondere bezienswaardigheden gezien zoals het Naqsh-e Jahan (Plein van de Emam), de Bazaar, Sheikh Loftolla (Sjeik Lutfallahmoskee), Si-o-se Pol en nog meer mooie bezienswaardigheden als de Vank cathedral. We slepen toen in onwijs mooi guest house, wat zeker als een bezienswaardigheid gezien kan worden en erg goed eten.

De volgende bestemming was Varzaneh, dit was er indrukkend door de setting namelijk de woestijn met daarin zoutmeer. In Varzaneh was onwijs mooi de zonsondergang en zonsopkomst te zien. De indruk die ik had was alsof je na een film aan kijken was of na een reisprogramma met hele bijzondere plekken in de wereld. Dat mag Varzaneh wel genoemd worden met het Zoutmeer alsof je op een andere planet bent, met daarnaast de onwijs mooie woestijn. We slepen in toen in een heel gezellig guest house, waar je gelijk thuis voelt tussen de andere reizigers en het personeel van het guest house. Heel gastvrij en goed eten.

In Kashan was onze laatste bestemming met aantal hoogtepunten zoals de Sultan Amir Ahmad, Fin en Boroujerdi. Kashan was echt de afsluiter van de bijzondere rondreis met heel veel verschillen in omgevingen met ene wow-moment na het andere wow-moment.

Ik heb erg genoten op aller fronten van mijn vakantie, voelde mij erg veilig in Iran en ik zou zeker nog een keer terugkeren. Het was voor mij de mooiste vakantie die ik in mijn leven gemaakt heb, was erg goed georganiseerd en is echt een aanrader om Iran nog een keer te bezoeken! Onze gids maakte het echt onze vakantie door ook extra bezienswaardigheden te bezoeken die wij graag wouden zien. Het eten in Iran is erg goed, ook als je moeilijke eter bent dus dat moet geen punt zijn om niet te gaan.

22.%20Reviews%20Marijn%20en%20Thea%20Klaassen
Marijn en Thea Klaassen
Lente 2018

In mei 2018 hebben we een prachtige avontuurlijke rondreis gemaakt door Iran. Onze reisbegeleider Ashkan maakte er een unieke reis van. Van tevoren hadden we in Nederland bij Ashkan thuis lees meer

met de groep kennis gemaakt en de rondreis besproken. De wens om dicht bij de Iraanse bevolking te kunnen zijn en westerse Hotels zo veel mogelijk te vermijden, heeft Persintravel meer dan ruimschoots ingevuld.

Met 14 “Open Minded” reisgenoten hebben een onvergetelijke reis gemaakt door Iran. Naast alle bazaars, moskeeën, dorpen, steden, badhuizen, graftombes, paleizen, restaurants, picknicks, kamelen race, woestijntrip met zoutvlaktes en surfen van de zandduinen, zijn we op bezoek geweest bij verschillende Iraanse gezinnen thuis. Zowel bij familie als vrienden van Ashkan. Dit waren heel mooie momenten om de gastvrije Iraniërs te leren kennen. De hotels in Iran waren prachtige oude Iraanse koopmanshuizen met binnentuinen en in Teheran een prima hotel. Persintravel had alles uitstekend georganiseerd. Onze reisgroep van 14 personen was heel gezellig met voldoende ruimte om je even terug te trekken of zelf even de bazaars in te gaan.

Iran is natuurlijk geen Nederland. Ook in Iran worden de zaken weleens anders uitgelegd of begrepen. Ook in Iran komen ze soms de afspraken niet na. Maar, …. met Ashkan erbij wordt alles ter plaatse weer opgelost! Werkelijk uitstekend! Niets is te gek of te veel gevraagd. Vanaf het ontbijt tot in de late uurtjes is Ashkan erbij om alles te regelen. Het fijne van de reisbegeleider Ashkan is dat hij alles tolkt en vertaald als je het wilt. De chauffeurs van de geblindeerde minibusjes met Airco waren ook uitstekende gastheren.

Nu naar een paar maanden hebben we nog steeds heimwee naar Iran. Gelukkig zijn de vele foto’s een mooie herinnering! Wellicht dat we weer met Persintravel een rondreis gaan maken naar Noordwest Iran.

Als je een rondreis naar Iran wilt maken, dan beveel ik je Persintravel met Ashkan als reisbegeleider van harte aan!

20.%20Reviews%20Mia%20Brouwer
Mia Brouwer
Lente 2018

Wat een fantastische reis hebben we gehad!! Het leek alsof we twee weken in betovering waren!! Ashkan heeft de reis helemaal aan onze wensen aangepast. We wilden veel van het land zien maar lees meer

ook onze oude roots van 40 jaar geleden in Iran opzoeken. Iedere minuut was fantastisch! De Iraanse bevolking was ongelooflijk aardig en gastvrij. Ik kan me voorstellen dat Ashkan trots is als hij anderen zijn land kan laten zien. Geweldige reis!!!! Dank Ashkan!!!!

18.%20Reviews%20Rob%20Brink
Rob Brink
Zomer 2017

Ik ben in de zomer van 2017 met Ashkan, Abbas en de rest van de groep 2 weken op road trip gegaan door Iran. De reis was één grote cultuurschok in positieve zin. Je ziet zo ontzettend veel, je doet lees meer

zo veel nieuwe ervaringen op. Je leert het land kennen als een land met prachtige landschappen, natuur, ontzettend vriendelijke mensen, schitterende bouwkunst, veel contrasten en erg kleurrijk. Het westen is op veel manieren schatplichtig aan het oude Perzië, voor mij was dat wel het belangrijkste war Iran me heeft meegegeven. Vergeet alles wat je weet over het Midden Oosten, en laat je verrassen door het schitterende land.

16.%20Reviews%20Marta%20Roy
Marta Roy
Zomer 2016

Last summer I joined the trip to Iran organised by Ashkan with Persintravel and I can just say I enjoyed it much than I ever expected. One of the best things of travelling with Ashkan is that you discover lees meer

Iran from a local perspective. Travelling by private mini bus is the most efficient way to move across the country, even more when you have the exceptional drivers we had. They made the trip very special with their good mood, safe driving and full availability. Planning the trip this way, we were able to see quite a lot of different places in the two weeks we were there. Ashkan also offered a lot of flexibility along our journey which is something to be grateful in this sort of organised trips. Although I was discovering a new country, landscape and culture for the first time, I felt like at home in Iran everywhere we were, and this is certainly Ashkan’s merit. Thanks once more for such an authentic traveling experience!!

14.%20Reviews%20Review%20Ana%20Sosin
Ania Sosin
Zomer 2016

Before getting on the plane I’ve already knew Ashkan as a professional organiser, very much involved in preparation of the excursion. He was willing to help practically but also mentally for the trip to the lees meer

country that was very enigmatic for me. During the journey I appreciated the fact that everything was organised: hotels, restaurants, transportation. Everybody could get away from responsibilities and with open mind give up admiring the surroundings. I have fond memories concerning the dinner at the delightful family of Ashkan. It is interesting to watch the real life and have an opportunity to talk to residents of places that are visited. Appreciation for this type of event in addition to viewing the landscapes and architecture. Persia is one of the most beautiful places I've seen. I felt wonderful and will be happy to return there again. Thanks! :)

12.%20Reviews%20Mark%20van%20Vilsteren
Mark van Vilsteren
Zomer 2016

I had always the urge to go to the middle east because it’s something very special, totally different then the western culture and compared to the Netherlands very ancient. I saw the advert at the Academy lees meer

and I was like “Ooh Yes! This is the chance to go to Iran. The trip was amazing, the combination of the landscape, history, architecture, culture and the very friendly people was overwhelming. Due to the fact that Ashkan organized the trip very well and professional we could get the most out the time we spent in Iran. Also because Ashkan speaks the language you get easy in contact with the locals. The trip was amazing, I only can recommend it.

10.%20Reviews%20Steef%20Abma
Steef Abma
Zomer 2016

Op het laatste moment er bij gekomen , zonder veel voorbereiding, en ook (veruit) de oudste van het gezelschap. Daar komt bij dat dit ook mijn eerste groepsreis ooit was. lees meer

En dat bleek een goede ervaring. Ik heb genoten. We hebben heel veel gezien en ik denk dat de keuzes die Ashkan gemaakt heeft goed waren. Het was een zwaar programma, veel gereisd, (de busjes waren uitstekend en de chauffeurs hebben zich op een wonderbaarlijke manier door de totale verkeerschaos gemanoevreerd.- petje af! - ) Absoluut hoogtepunt voor mij was Isfahan (Sotoun paleis). De reis geeft een goede indruk van het land. En het smaakt voor mij naar meer Iran.
Ashkan: dank je wel.

7.%20Reviews%20Meintje%20Delisse
Meintje Delisse
Zomer 2015

Wat een geweldig land! Na een bezoek aan Iran ben je volledig geïnspireerd. Ongekende architectuur, eindeloze landschappen, lieve mensen en de meest mooie kleuren, stoffen, motieven en patronen. Een waanzinnig avontuur.

6.%20Reviews%20Ninja%20Zurheide
Ninja Zurheide
Zomer 2015

Vluchtig zag ik het voorbijkomen op facebook, en meteen dacht ik; Iran?! Waar ligt dat ook alweer en wat is er te zien? Niks wist ik van Iran, alleen dat ik er uit mijzelf nooit naartoe zou gaan omdat lees meer

ik er domweg niet aan zou denken als reisbestemming. Dus met mijn non-politieke know how deed ik een snele google speurtocht en vulde in: Iran architectuur (natuurlijk alleen maar op afbeeldingen). Toen wist ik meteen: ik GA! Pas toen ik het mijn moeder vertelde en ze enige zorg uitte begreep ik dat er misschien wel meer was geweest wat ik even had moeten googlen. Maar van dit spontane besluit zal ik nooit spijt hebben! Vanaf het moment dat ik met hoofddoek mijn visum in Den Haag ging aanvragen wist ik: dit wordt iets heel bijzonders! En niks is minder waar. Vanaf dag 1 in Teheran werden we overweldigd door nieuwe indrukken, indrukken die leken niet meer te kunnen worden overtroffen, maar ze werden elke dag toch weer rijker!

Hoewel de reis maar tien dagen duurde hebben wij zoveel gedaan, gezien, gelachen, ervaren, geproefd en ga maar door. Het waren niet alleen de stops met de bezienswaardigheden waar we van konden genieten, ook het vele rijden in ons gezellige busje door dit uitgestrekte land gaf ons steeds nieuwe beelden van het mooie vaak roodgekleurde landschap. Onze reisgids Ashkan en buschaffeur Abbas verrijkten de ervaringen met hun kennis en plezier om ons de reis van ons leven te verzorgen. Niks was teveel gevraagd, als wij het maar naar ons zin hadden, dat ze zelf meegenoten maakte het alleen maar mooier. Door hun persoonlijke betrokkenheid werden we onderweg vergezeld door Iraanse kennissen en mochten we zelfs een nacht bij een Iraanse oma overnachten.

Deze persoonlijke aanvulling gaf ons de gelegenheid het echte leven in Iran van dichtbij te ervaren en te krijgen verteld! De hitte van 40 graden zou hier in Nederland ondragelijk zijn geweest maar de hitte in Iran is anders, deze gaat tot op het bot. Comfortabel en relax vond ik het. Iets wat ik nooit eerder heb ervaren, was het reizen door een land waar ze nog geen/nauwelijks toerisme hebben. Hierdoor is het bezoeken van bezienswaardigheden en het lopen door de steden een hele andere belevenis. Alles wat je ziet is zo puur en eerlijk, je proeft de geschiedenis. Het is niet in scene gezet voor de toerist, iets waar we hier al zo gewend aan zijn geraakt. Vaak waren we ergens de enige bezoekers of toch met een paar Iraniërs die een cultuur bezoek in eigen land deden.

Bij de culturele plekken geen shops met prullaria of schreeuwerige reclame poosters, maar puur de bezienswaardigheid met kennis en uitleg indien je die wenst. Dit is een bijzonder en relax gevoel. Wel waren wij met onze groep dan soms zelf een echte bezienswaardigheid, met als hoogtepunt een moment bij een grote trap waar we alle Iraniers, die steeds met ons op de foto wilden, uitnodigden tegelijk bij ons te komen zitten met als gevolg dat de hele trap vol zat met zo'n 40 Iraniers om ons heen! Het land is ontzettend gastvrij en vrolijk, de mensen groeten ons vaak met: welcome to Iran. Hoewel politieke omstandigheden sommige vrijheden die wij in Nederland als vanzelfsprekend ervaren beperken, stralen de mensen uit gelukkig te zijn in dit land. Dit spreken ze ook uit, ze houden van het land en zijn zich daar bewust van. Als je mij vraagt; terecht. Daar kunnen wij hier veel van leren. Er valt zoveel nog te schrijven maar beter om te schrijven: GA en ERVAAR! 

4.%20Reviews%20Christiaan%20Schuit
Christiaan Schuit
Zomer 2015

A few days ago, Ashkan asked if I could share a short story of theexcursion of 2015. I started thinking, but how to put the whole trip in a few words?! 4000 km in eleven days… an impossible task lees meer

to describe. Seven cities, all very different from each other and divided by a diverse and beautiful landscape When I think back, I must have been crazy to try and see all of Iran but it was worth every second. Ashkan told us upfront what to expect, what we’d see and how to get there. Our group of travelers (as crazy architects) made a small travel guide with some information about all our destinations.

Writing and reading about it is one thing but seeing everything in real life is a whole different story. The culture, the people, the way of life and the architecture is nothing like we know back home.It makes the experience a new and amazing one. We went with a small touring car and got the best driver we could find, an extremely nice and gentle man named Abbas who was crazy enough to drive us around for the whole 4000 km! We started in Tehran and went south passing Kashan, Abyaneh, Yazd, Meybod, Shiraz and Isfahan before going back to Tehran sometimes passing old forgotten monuments and civilizations. To describe every city can take me days so I will just tell you; they’re all beautiful cities, hav e a completely different kind of architecture, give of their own atmosphere and huge difference in culture. In general Iran is has one of the oldest and richest histories on earth, which you - as an outsider - tend to forget but when seeing it all gives you a great overview of 2500 years of life. This alone is more than enough reason to see this country.

Another reason is its inhabitants. Another reason is its inhabitants. The people that we have met in every city were extremely kind, helpful and always super curious about us. They were always wondering why we would want to see their homes, their cities and more than happy to show us around. And not to forget, they love to take a picture or selfie of you. A funny and interesting experience.But all the conversations planning and walking would have been impossible without Ashkan. As a Dutch Iranian he knows a lot about Iran, has extremely nice and helpful friends/family in Iran and most importantly; understands the language and culture. Throughout the trip he took care of all our needs. From the hotels, our transport and our food to the smallest detail of getting us some medicine.

Ashkan would take care of it, with an huge amount of passion for what he does. He made sure you enjoyed yourself and at the same time show you his Iran. Like I said, we were fortunate to meet is friends and family. Not only did the show us around but made sure we had a good ‘Iranian’ time and got a good taste of the culture and food. The trip would have been uncomplete without them! After 11 days I thought I spend a lifetime in Iran. At that time, our start in Tehran seemed like ages ago and my mind was in overload. I have seen more of Iran in 11 days then I would see in 11 years in the Netherlands. I have been treated with great architecture, culture, people and food. And DAMN I miss the food, it was the best! Ashkan gave me the chance to learn so much more about the middle-east. It’s a whole lot different from the things you read about Iran back home and is still untouched by commercial tourism, the experience is true, fresh and different because of it. So all I can say:Ashkan, thanks it was a once in a lifetime experience. I owe you! 

1.%20Reviews%20Onno%20kamer
Dennis Meijerink
Zomer 2015

In een select gezelschap kreeg ik de primeur, de eerste reis naar Iran samen met Ashkan. Zijn onbegrensde enthousiasme maakte het een bijzonder aangename reis. Iran is inspirerend, lees meer

de gebouwen zijn buitengewoon, de steden bedwelmend en de landschappen uitgestrekt. Nog nooit was het voor mij zo eenvoudig om in een omgeving te belanden die zoveel verschilt van wat ik gewend ben

23.%20Reviews%20Marianne%20Koster
Susanne Vruwink
Zomer 2019

De Iran reis met Ashkan als reisleider was een hele bijzondere ervaring, op veel verschillende vlakken. De omgeving en het landschap zijn heel bijzonder, bijna buitenaards! Binnen een korte tijd lees meer

ga je van een groene omgeving met vochtig klimaat naar een droog landschap waar bijna niets meer groeit. Daarnaast zijn er zandduinen, een zoutmeer, waterval en rivieren bezocht, voor ieder wat wils!
Maar als architectuur student kwam ik natuurlijk ook voor de architectuur. Die was zeker de moeite waard en ook zo divers als het landschap. We hebben moderne architectuurprojecten in Teheran bezocht en zelfs een aantal bouwplaatsen (met bouwhelm natuurlijk). Een bezoek aan de hele oude bouwwerken van Persepolis mocht natuurlijk niet ontbreken, samen met de rots graven in de buurt. Zeker één van de hoogtepunten van de trip. Daarnaast zijn er bekende en minder bekende gebouwen zoals moskeeën, paleizen met spiegelruimten en badhuizen bezocht tijdens het bezoek aan steden. De een nog rijker gedecoreerd dan de ander, maar allemaal heel bijzonder.Tijdens de hele reis werden we goed verzorgd door Ashkan die altijd zorgde voor genoeg (teveel) eten en altijd hielp met het afdingen op souvenirs. Daarnaast gaf hij veel achtergrondinformatie over het land en de mensen, wat ik echt een enorme toegevoegde waarde vindt. Zo leer je het land beter kennen en begrijp je ook hoe bepaalde dingen in elkaar zitten, want dat kan nog wel eens ingewikkeld zijn. De mensen zelf in Iran zijn echt fantastisch! Vriendelijk, behulpzaam en willen heel graag een praatje met je maken of op de foto, dat hebben we geweten. Al met al een reis die ik niet had willen missen.

23.%20Reviews%20Marianne%20Koster
Truus van Vught
Zomer 2019

Het was een mooie reis, met veel nieuwe indrukken, maar een hotel met zwemmogelijkheid, zodat we de middaguren niet op de kamer zouden hebben hoeven te zitten, zou het compleet gemaakt hebben. lees meer

Alleen bestaat dat in Iran helaas niet. Dat wisten we vooraf, maar valt ter plekke in de hitte weleens een beetje tegen, zeker als de kamertjes klein zijn en de airco de enige resterende mogelijkheid is om koelte te zoeken. Als we verhalen beginnen te vertellen, realiseren we ons pas echt hoeveel we gezien hebben. Wat een prachtig land; geweldige natuur, vriendelijke mensen, veel cultuur, maar wat een ellendige politieke situatie.
We kunnen er weer even tegen!

23.%20Reviews%20Marianne%20Koster
Marianne Koster
Winter 2019

Als hardloopster vind ik het leuk om in het buitenland mee te doen aan hardloopevenementen. Dit jaar wilde ik graag meedoen met de marathon in Iran, een unieke kans, aangezien het meedoen aan lees meer

een dergelijk evenement voor vrouwen in dit land niet vanzelfsprekend is. Toch had ik ook wel mijn twijfels bij Iran, het had een wat negatieve klank en ik vroeg mij af of het wel veilig zou zijn om er naar toe te gaan. Ook vond ik het zonde om enkel voor de marathon naar Iran te gaan, als ik er dan toch was, wilde ik natuurlijk ook meer zien! Gelukkig bood Persintravel de uitkomst, naast het marathonarrangement kon ik via deze organisatie aansluitend een rondreis maken door Iran, waarbij veel hoogtepunten in korte tijd werden aangedaan. Wauw! Wat was het een geweldige reis! Vanaf het moment dat we op het vliegveld werden opgehaald door onze gids, tot het moment dat hij ons weer afzette bij het vliegveld heb ik genoten van elk moment dat ik hier heb doorgebracht.

Ik ben omver geblazen door de prachtige gebouwen, de gastvrijheid en de indrukwekkende natuur, van bergen met sneeuw tot een opgedroogd zoutmeer en de woestijn. Onze gids heeft zeker bijgedragen aan deze ervaring. Hij wist ontzettend veel te vertellen, bood ons extra mogelijkheden naast het reisprogramma en gaf ons ook voldoende tijd om even tot rust te komen. Persintravel had het wat mij betreft niet beter kunnen doen. Voor, tijdens en na de reis persoonlijk contact en betrokkenheid. Alles was tot in de puntjes verzorgd en ik heb mij geen enkel moment zorgen hoeven maken. GEWELDIG! Iran is een land dat ik iedereen aan zou raden om een keer te bezoeken! En als je dan toch gaat, zou ik zeker Persintravel aanbevelen, alles wordt geregeld, er is ruimte voor eigen input en ze staan altijd voor je klaar!

21.%20Reviews%20Linda%20Brouwer
Linda Brouwer 
Lente 2018

Eind april / begin mei 2018 hebben wij een ongelooflijk leuke reis met Ashkan naar Iran gemaakt. Wat ik in die 2 weken beleefd heb, heeft een enorme indruk op mij gemaakt en ik denk er nog lees meer

heel vaak aan terug. De Iraniërs zijn hele warme, gastvrije mensen, die heel graag met buitenlanders in contact komen, zonder opdringerig te zijn. De cultuur, architectuur, het landschap en zeker ook de Perzische keuken, maar vooral de geweldige organisatie (door Persintravel en vooral onze reisgids Ashkan, de chauffeurs Abbas en Ali (die ook beide alles deden om het ons helemaal naar de zin te maken) hebben ervoor gezorgd dat dit een onvergetelijke reis werd. Ik zou zó weer met Ashkan een reis maken.

19.%20Reviews%20Frank%20en%20Margot%20van%20Zuilen
Frank en Margot van Zuilen
Zomer 2017

Ik keek erg uit naar deze reis en het heeft niet teleurgesteld. Iran is in vrijwel alle opzichten een schitterend land. De natuur is adembenemend en de cultuur is rijk. Architectuur lees meer

en gebruiken van het oude Perzië tot aan het huidige Iran. De kleurrijke tegeltableaus, de picknicks tussen de lokale bevolking, de prachtige steden, het heerlijke eten, er is zoveel om op te noemen. Maar wat voor Margot zeker een hoogtepunt was, is het bezoek aan de Hammam met 12 Iraanse vrouwen in Qazvin. Het spreken van elkaars taal is totaal geen belemmering om elkaar te begrijpen en plezier met elkaar te hebben. Iran heeft ons hart gestolen en zal een gevoel van heimwee blijven oproepen.

17.%20Reviews%20Arnoud%20Stavenuiter
Arnoud Stavenuiter
Zomer 2017

Ik keek erg uit naar deze reis en het heeft niet teleurgesteld. Iran is in vrijwel alle opzichten een schitterend land. De natuur is adembenemend en de cultuur is rijk. Vooral ons lees meer

bezoek aan Meybod heeft op mij als architect indruk gemaakt. Ashkan is een van de beste gidsen die je je maar kunt wensen. Kundig, energiek en je kunt met hem lachen. Laat ik ook Abbas niet vergeten, onze chauffeur. Ik heb nog nooit van mijn leven iemand zo goed een bus zien besturen. Ondanks de taalbarrière stal hij de show. Mocht je graag flink wat van Iran willen zien samen met iemand die alles van het land en de cultuur weet; ga dan mee met Ashkan en je zult het niet licht vergeten. Ik heb genoten, bedankt!

15.%20Reviews%20Yasmin%20Jafari
Yasmin Jafari
Zomer 2016

As an original Persian, I'd been to Iran before. But this time it was different. I had never seen as much as I saw this time from my origin country. My love for Iran has grown even more after lees meer

seeing lots of beautiful places and buildings. Besides, it was a really nice experience to go on this trip with a group of non-Iranians. Especially when you hear their thoughts, and realise how different their experience can be. This trip is a nice way to see a lot from Iran in a short period, just to taste Persia!

13.%20Reviews%20Wouter%20van%20der%20Velpen
Wouter van der Velpen
Zomer 2016

Als architectuurstudent en liefhebber van de oudheid, was het altijd al een droom om een keer naar Iran te reizen. En Iran heeft zeker niet teleurgesteld! Je blijft je de hele reis maar verbazen in de lees meer

schitterende architectuur, de prachtige en levendige steden en de gastvrije bevolking. Hierdoor heb ik me ook altijd zeer op mijn gemak gevoelt, dit komt vooral doordat Iraniërs heel relaxed zijn en enorm veel humor hebben. Ik wou dat ik langer kon blijven om nog meer te ontdekken!

11.%20Reviews%20Arne%20de%20Gans
Arne de Gans
Zomer 2016

Toen ik hoorde dat ik meekon op een trip door Iran wist ik om eerlijk te zijn nog vrij weinig over dit immense land. Navragen over Iran bij vrienden en kennissen hielp niet veel en wekte soms zelfs lees meer

verbazing en verontwaardiging op. Iran?! Huh? Waarom Iran? Wat moet je daar nouweer? Niemand leek ooit in Iran geweest te zijn of veel boeiends over het land te kunnen vertellen. Mijn keuze was snel gemaakt; Iran kon weleens een originele en interessante bestemming worden. Omdat alles uit Iran voor mij grotendeels nieuw klonk leek meegaan met de Irantrip 2016 mij een buitenkansje. Alles was voor mij immers al geregeld van tevoren. Tijdens de trip bleek vrijwel alles inderdaad voor ons klaar te liggen. Water, restaurantjes, amusement; je hoefde maar een gil te geven en Ashkan regelde het voor je. Natuurlijk was er ook ruimte voor improvisatie en konden wij regelmatig ook zelf op avontuur door de verschillende steden en bezienswaardigheden waar ik ook veel bijzondere, gastvrije en nieuwsgierige mensen heb ontmoet. Ik ben achteraf erg blij met mijn keuze om mee te gaan. De Irantrip was voor mij een erg unieke, uitdagende en op sommige plaatsen zelfs spirituele ervaring. Godehavez!!! *spelde ik dat goed?

9.%20Reviews%20Andreas%20Mulder
Andreas Mulder
Zomer 2016

Totally awesome trip! Thanks to Ashkan and the dedicated drivers we visited places that I could not imagine they'd exist. Beautiful cities that are well preserved even though they are thousands of years lees meer

old, very friendly people that are not shy to guide you the way to an even more beautiful Iran, great food and a rich culture that kept amazing me every day. The green oasis in the north, the architecture in the south and the desert inbetween; all are elements that make me want to go back again.

8.%20Reviews%20Koen%20Hezemans
Koen Hezemans
Zomer 2016

To be honest I didn’t know much about Iran, a friend lives in Teheran but further a veiled spot on the map. Last summer this changed for the better. A fast but thorough journey brought us in magnificent lees meer

corners of a very unexpected country. What intrigued me the most was a warm welcome, generous and pleasant attitudes of people. They didn’t want much except offering you a nice stay in their beautiful country. The unknown landscapes with colours I’ve never seen before kept revealing itself after every hill or turn. Sometimes the landscape created a city and in other cases the hars landscape demanded the city back. The old cities are organic cities that triggered you to look different a the meaning of public space . Architecture simple and honest or overwhelmed with details. A journey that unveiled more about Iran than I could hope for but nevertheless will stays a mystery.

5.%20Reviews%20Anne%20van%20Schooten
‎Anne van Schooten
Zomer 2015

Een overweldigende reis, vol met fantastische architectuur, natuur en cultuur! Iran, het land van de rijke geschiedenis, het lekkere eten maar met name het land van de enorme gastvrijheid. lees meer

Een land vol positiviteit, vriendelijkheid en behulpzaamheid, precies zoals de tourguide Askhan. Laat je verrassen en overwelmen, ga op reis! Een reis die nooit zult vergeten!! Kheli douset daram!!

3.%20Reviews%20Esther%20van%20der%20tuin
Esther van der Tuin
Zomer 2015

Het was een prachtige ervaring om, onder leiding van Ashkan, Iran te ontdekken. De reis geeft een kijkje in het rijke heden en verleden van Iran, zijn kunst en cultuur. Het is een divers en zeer gastvrij lees meer

land met mooie mensen, heerlijke keuken, prachtige tuinen, architectuur en natuur. Teveel om op te noemen, ik zou zeggen, ontdek het zelf!

2.%20Reviews%20Dennis%20Meijerink
Dennis Meijerink
Zomer 2015

UNIEK.. om met Ashkan.. een vriend, architect in opleiding en als lokale begeleider door dit mooie land vol historische leem architectuur te reizen! Je waant je in een schoonheid van tektoniek.. lees meer

van koepels en gewelven, in een onmenselijke kracht van schaal.. pleinen en columnade en in de rijkheid van de keuken en de enorme gastvrijheid van mensen. WELKOM IN IRAN!

25.%20Jan%20de%20Vries
Anne Marije Van Duin
Zomer 2019

Al van kleins af aan had ik een fascinatie voor Iran, dus ik ging met hoge verwachtingen op reis naar Iran. Die verwachtingen zijn meer dan uitgekomen. Wat een prachtig land met betoverende lees meer

landschappen, prachtige architectuur en indrukwekkende steden. Vooral Yazd, Isfahan en Varzaneh staan bij mij in de top drie. Windtorens, sandboarding en prachtige moskeeën aan het op een na grootste plein van de wereld. Maar ook het groene noorden van Iran was prachtig. Juist de afwisseling in de reis maakte het een aaneenschakeling van leuke verrassingen. De grootste verrassing was wel de warme en gastvrije Iraanse mensen, die graag met je in contact willen komen zonder dat dat opdringerig voelt. Voor onze reis maakten we kennis met Ashkan en vertelde hij vol trots over zijn land, ik ben blij dat hij ons zijn Iran heeft laten zien. Ashkan was een top reisleider die de mooiste traditionele huizen/hotels regelt, flexibel en open staat voor nieuwe plekken om te bezoeken. En door zijn Iraanse achtergrond konden we makkelijk contact leggen met de Iraanse bevolking. Ten slotte ook nog even de complimenten voor Mohsen onze chauffeur! Geen kilometer was hem teveel en ook af en toe nog een goeie kok met heerlijke lunches. Persintravel is zeker een aanrader om het mooie Iran te leren kennen!

25.%20Jan%20de%20Vries
Susanne Vruwink 
Zomer 2019

De Iran reis met Ashkan als reisleider was een hele bijzondere ervaring, op veel verschillende vlakken. De omgeving en het landschap zijn heel bijzonder, bijna buitenaards! Binnen een korte tijd lees meer

ga je van een groene omgeving met vochtig klimaat naar een droog landschap waar bijna niets meer groeit. Daarnaast zijn er zandduinen, een zoutmeer, waterval en rivieren bezocht, voor ieder wat wils!
Maar als architectuur student kwam ik natuurlijk ook voor de architectuur. Die was zeker de moeite waard en ook zo divers als het landschap. We hebben moderne architectuurprojecten in Teheran bezocht en zelfs een aantal bouwplaatsen (met bouwhelm natuurlijk). Een bezoek aan de hele oude bouwwerken van Persepolis mocht natuurlijk niet ontbreken, samen met de rots graven in de buurt. Zeker één van de hoogtepunten van de trip. Daarnaast zijn er bekende en minder bekende gebouwen zoals moskeeën, paleizen met spiegelruimten en badhuizen bezocht tijdens het bezoek aan steden. De een nog rijker gedecoreerd dan de ander, maar allemaal heel bijzonder.Tijdens de hele reis werden we goed verzorgd door Ashkan die altijd zorgde voor genoeg (teveel) eten en altijd hielp met het afdingen op souvenirs. Daarnaast gaf hij veel achtergrondinformatie over het land en de mensen, wat ik echt een enorme toegevoegde waarde vindt. Zo leer je het land beter kennen en begrijp je ook hoe bepaalde dingen in elkaar zitten, want dat kan nog wel eens ingewikkeld zijn. De mensen zelf in Iran zijn echt fantastisch! Vriendelijk, behulpzaam en willen heel graag een praatje met je maken of op de foto, dat hebben we geweten. Al met al een reis die ik niet had willen missen.

25.%20Jan%20de%20Vries
Jeroen Aakster
Zomer 2019

Met vier personen en twee Landrovers hebben we afgelopen zomer een rondreis van drie maanden gemaakt met als belangrijkste bestemming Iran.
Iran stond al jaren op ons lees meer

verlanglijstje, maar dan wel op eigen gelegenheid en met eigen auto. Bij het maken van de plannen konden we wel wat hulp gebruiken, maar de reisorganisaties die we benaderd hadden, zagen vooral veel redenen om het niet te doen. Persintravel (Ashkan) reageerde anders en zag vooral een leuke uitdaging.
We zijn via Armenië Iran binnengekomen en via Tabriz, Ardabil en Masuleh langs de Kaspische Zeekust naar het oosten gereden (Golestan National Park). Vanaf Golestan via Tehran, Mashad en Isfahan naar het noord-westen van Iran en het land weer verlaten via de Turkse grens bij Maku.
Persintravel heeft ons geholpen met het verzorgen alle formaliteiten, met waardevolle suggesties over de route, bezienswaardigheden en overnachtingen. Als je zelf met je auto door Iran rijdt, gaan dingen anders dan gepland; de flexibiliteit die Persintravel ons geboden heeft was daarbij zeer waardevol.
Met de eigen auto een (4x4) reis maken door Iran is een prachtige ervaring. Een goede voorbereiding is wel belangrijk, Persintravel kan je hier goed mee helpen.

25.%20Jan%20de%20Vries
Truus van Vught
Zomer 2019

Het was een mooie reis, met veel nieuwe indrukken, maar een hotel met zwemmogelijkheid, zodat we de middaguren niet op de kamer zouden hebben hoeven te zitten, zou het compleet lees meer

gemaakt hebben. Alleen bestaat dat in Iran helaas niet. Dat wisten we vooraf, maar valt ter plekke in de hitte weleens een beetje tegen, zeker als de kamertjes klein zijn en de airco de enige resterende mogelijkheid is om koelte te zoeken. Als we verhalen beginnen te vertellen, realiseren we ons pas echt hoeveel we gezien hebben. Wat een prachtig land; geweldige natuur, vriendelijke mensen, veel cultuur, maar wat een ellendige politieke situatie.
We kunnen er weer even tegen!

25.%20Jan%20de%20Vries
Jan en Tijntje van de Vries
Adri en Rene Postma
Lente 2019

Weer thuis na een enerverende reis van twee weken langs de highlights door een prachtig Iran. Eind april begin mei was een prima tijd om te reizen, er is dan veel groen en de vele prachtige parken zijn lees meer

volop in bloei. Met twee vrienden reisden we met bus met chauffeur en een vrouwelijke duitstalige gids. Persintravel had voor fraaie verblijfplaatsen gezorgd in veelal omgebouwde traditionele huizen. Heel sfeervol en vaak een ontmoetingsplaats met andere gasten. Onze charmante gids was goed geinformeerd en introduceerde ons in de Iraanse samenleving.

Zo gingen we buiten het programma om naar een concert van een landelijk bekende zanger in de stad Shiraz. Zij opende voor ons vele deuren buiten de rondgang langs de vele bezienswaardigheden en onze chauffeur loodste ons veilig door het hectische verkeer en zorgde voor de picknicks onderweg tussen de steden. We hebben heel veel gezien,fijn ontmoetingen gehad en zo genoten van de zeer vriendelijke en oprecht belangstellende Iraniërs. Die menselijke warmte werkte heel inspirerend en het was bewonderenswaardig hoe zij ondanks de vele beperkingen van het leven kunnen genieten.

24.%20Erwin%20van%20Zandvliet
Erwin van Zandvliet
Winter 2019

Op mijn 32e verjaardag 27 februari vertrokken we naar Iran voor een prachtige avontuurlijke rondreis die begon op Kish. Kish is een Iraans eiland waar we na aankomst het eiland kort verkend hadden, lees meer

daarna onze startnummers hadden opgehaald bij de party van Persian Gulf Marathon, om vervolgens heerlijk uiteten te gaan als voorbereiden op de dag van morgen. Dit was eerste kennismaking met Iraans eten en smaakte gelijk erg goed.

De dag 1 maart begon met een heerlijk ontbijt, waar ik als iemand die niet veel lust erg heb genoten van het Iraans ontbijt en nieuw eten voor mij hebt gegeten dat ik erg lekker vond. Na het ontbijt werden we gebracht naar de start van de marathon. De hele marathon deed ik met mijn mede-reisgenoten, wat voor hun extra speciaal is om als vrouw in Iran te mogen hardlopen. Na de lange openingsceremonie begon de marathon 21 minuten later voor de mannen en de vrouwen moesten later starten (door de lokale regels van het land).

De organisatie van Persian Gulf Marathon had een parcours door de binnenstad dat begon op de Recreational grand pier om vervolgens rechtsaf te gaan richting het eerste winkelcentrum Venus Mall, Apotheek Soha Pharmacy, Parsian Bank, Universiteit, hotels, winkelcentrums en andere moderne gebouwen. In de route kwam je daarnaast ook allemaal mooie kunstwerken tegen en had je niet direct indruk dat je in Iran liep. De route eindigde op de pier met het prachtige blauwe water, na het lopen had ik niet direct de indruk dat ik in Iran was, het had ook zomaar een Zuidwest-Europees gebied kunnen zijn.

Na de marathon zijn we na restaurant gegaan dicht bij de Recreational grand pier om te genieten van ijs. Om daarna lekker uiteten te gaan in de binnenstad van Kish. De dag erna hebben we de prachtige stranden van Kish bekeken, met de verschillende trekpleisters waaronder Greek Ship Park, een restaurant in een oud vliegtuig, Men’s Beach, Ladies Plage (alleen voor vrouwen). Daarnaast is er genoeg voor de toerist te doen waaronder duiken, karten, quad rijden, bowlen onwijs mooi zwembad en andere zaken die je verwacht op je vakantiebestemming.

Vanaf Kish zijn we naar Shiraz gevlogen waar onze gids op ons stond te wachten. In Shiraz zijn we twee dagen wezen overnachten in een tradioneel huis, waar je echt vakantiegevoel hebt in de stad van Shiraz. In Shiraz hebben we een rondleiding gehad langs onwijs mooie gebouwen waaronder de Moskee ”Nasir al Molk”, “Vakilmoskee”, ”Sjah Tsjeragh” en nog meer mooie bezienswaardigheden. Het ene wow moment is nog niet afgelopen of de volgende komt tijdens de rondleiding door Shiraz.

Na Shiraz zijn we door Perspolis getrokken naar een oude neerzetting van het rijk van de Achaemeniden. Hele andere soort gebouwen en omgeving, maar onwijs mooi om te zien. Door de unieke setting heb je ook gelijk het gevoel als je in hele andere omgeving bent. Perspolis vond ik hele mooie afwisseling om door te trekken naar de stad Isfahan.

In Isfahan veel bijzondere bezienswaardigheden gezien zoals het Naqsh-e Jahan (Plein van de Emam), de Bazaar, Sheikh Loftolla (Sjeik Lutfallahmoskee), Si-o-se Pol en nog meer mooie bezienswaardigheden als de Vank cathedral. We slepen toen in onwijs mooi guest house, wat zeker als een bezienswaardigheid gezien kan worden en erg goed eten.

De volgende bestemming was Varzaneh, dit was er indrukkend door de setting namelijk de woestijn met daarin zoutmeer. In Varzaneh was onwijs mooi de zonsondergang en zonsopkomst te zien. De indruk die ik had was alsof je na een film aan kijken was of na een reisprogramma met hele bijzondere plekken in de wereld. Dat mag Varzaneh wel genoemd worden met het Zoutmeer alsof je op een andere planet bent, met daarnaast de onwijs mooie woestijn. We slepen in toen in een heel gezellig guest house, waar je gelijk thuis voelt tussen de andere reizigers en het personeel van het guest house. Heel gastvrij en goed eten.

In Kashan was onze laatste bestemming met aantal hoogtepunten zoals de Sultan Amir Ahmad, Fin en Boroujerdi. Kashan was echt de afsluiter van de bijzondere rondreis met heel veel verschillen in omgevingen met ene wow-moment na het andere wow-moment.

Ik heb erg genoten op aller fronten van mijn vakantie, voelde mij erg veilig in Iran en ik zou zeker nog een keer terugkeren. Het was voor mij de mooiste vakantie die ik in mijn leven gemaakt heb, was erg goed georganiseerd en is echt een aanrader om Iran nog een keer te bezoeken! Onze gids maakte het echt onze vakantie door ook extra bezienswaardigheden te bezoeken die wij graag wouden zien. Het eten in Iran is erg goed, ook als je moeilijke eter bent dus dat moet geen punt zijn om niet te gaan.

22.%20Reviews%20Marijn%20en%20Thea%20Klaassen
Marijn en Thea Klaassen
Lente 2018

In mei 2018 hebben we een prachtige avontuurlijke rondreis gemaakt door Iran. Onze reisbegeleider Ashkan maakte er een unieke reis van. Van tevoren hadden we in Nederland bij Ashkan thuis lees meer

met de groep kennis gemaakt en de rondreis besproken. De wens om dicht bij de Iraanse bevolking te kunnen zijn en westerse Hotels zo veel mogelijk te vermijden, heeft Persintravel meer dan ruimschoots ingevuld.

Met 14 “Open Minded” reisgenoten hebben een onvergetelijke reis gemaakt door Iran. Naast alle bazaars, moskeeën, dorpen, steden, badhuizen, graftombes, paleizen, restaurants, picknicks, kamelen race, woestijntrip met zoutvlaktes en surfen van de zandduinen, zijn we op bezoek geweest bij verschillende Iraanse gezinnen thuis. Zowel bij familie als vrienden van Ashkan. Dit waren heel mooie momenten om de gastvrije Iraniërs te leren kennen. De hotels in Iran waren prachtige oude Iraanse koopmanshuizen met binnentuinen en in Teheran een prima hotel. Persintravel had alles uitstekend georganiseerd. Onze reisgroep van 14 personen was heel gezellig met voldoende ruimte om je even terug te trekken of zelf even de bazaars in te gaan.

Iran is natuurlijk geen Nederland. Ook in Iran worden de zaken weleens anders uitgelegd of begrepen. Ook in Iran komen ze soms de afspraken niet na. Maar, …. met Ashkan erbij wordt alles ter plaatse weer opgelost! Werkelijk uitstekend! Niets is te gek of te veel gevraagd. Vanaf het ontbijt tot in de late uurtjes is Ashkan erbij om alles te regelen. Het fijne van de reisbegeleider Ashkan is dat hij alles tolkt en vertaald als je het wilt. De chauffeurs van de geblindeerde minibusjes met Airco waren ook uitstekende gastheren.

Nu naar een paar maanden hebben we nog steeds heimwee naar Iran. Gelukkig zijn de vele foto’s een mooie herinnering! Wellicht dat we weer met Persintravel een rondreis gaan maken naar Noordwest Iran.

Als je een rondreis naar Iran wilt maken, dan beveel ik je Persintravel met Ashkan als reisbegeleider van harte aan!

20.%20Reviews%20Mia%20Brouwer
Mia Brouwer
Lente 2018

Wat een fantastische reis hebben we gehad!! Het leek alsof we twee weken in betovering waren!! Ashkan heeft de reis helemaal aan onze wensen aangepast. We wilden veel van het land zien maar lees meer

ook onze oude roots van 40 jaar geleden in Iran opzoeken. Iedere minuut was fantastisch! De Iraanse bevolking was ongelooflijk aardig en gastvrij. Ik kan me voorstellen dat Ashkan trots is als hij anderen zijn land kan laten zien. Geweldige reis!!!! Dank Ashkan!!!!

18.%20Reviews%20Rob%20Brink
Rob Brink
Zomer 2017

Ik ben in de zomer van 2017 met Ashkan, Abbas en de rest van de groep 2 weken op road trip gegaan door Iran. De reis was één grote cultuurschok in positieve zin. Je ziet zo ontzettend veel, lees meer

je doet zo veel nieuwe ervaringen op. Je leert het land kennen als een land met prachtige landschappen, natuur, ontzettend vriendelijke mensen, schitterende bouwkunst, veel contrasten en erg kleurrijk. Het westen is op veel manieren schatplichtig aan het oude Perzië, voor mij was dat wel het belangrijkste war Iran me heeft meegegeven. Vergeet alles wat je weet over het Midden Oosten, en laat je verrassen door het schitterende land.

16.%20Reviews%20Marta%20Roy
Marta Roy
Zomer 2016

Last summer I joined the trip to Iran organised by Ashkan with Persintravel and I can just say I enjoyed it much than I ever expected. One of the best things of travelling with Ashkan is that you lees meer

discover Iran from a local perspective. Travelling by private mini bus is the most efficient way to move across the country, even more when you have the exceptional drivers we had. They made the trip very special with their good mood, safe driving and full availability. Planning the trip this way, we were able to see quite a lot of different places in the two weeks we were there. Ashkan also offered a lot of flexibility along our journey which is something to be grateful in this sort of organised trips. Although I was discovering a new country, landscape and culture for the first time, I felt like at home in Iran everywhere we were, and this is certainly Ashkan’s merit. Thanks once more for such an authentic traveling experience!!

14.%20Reviews%20Review%20Ana%20Sosin
Ania Sosin
Zomer 2016

Before getting on the plane I’ve already knew Ashkan as a professional organiser, very much involved in preparation of the excursion. He was willing to help practically but also mentally for the trip to the lees meer

country that was very enigmatic for me. During the journey I appreciated the fact that everything was organised: hotels, restaurants, transportation. Everybody could get away from responsibilities and with open mind give up admiring the surroundings. I have fond memories concerning the dinner at the delightful family of Ashkan. It is interesting to watch the real life and have an opportunity to talk to residents of places that are visited. Appreciation for this type of event in addition to viewing the landscapes and architecture. Persia is one of the most beautiful places I've seen. I felt wonderful and will be happy to return there again. Thanks! :)

12.%20Reviews%20Mark%20van%20Vilsteren
Mark van Vilsteren
Zomer 2016

I had always the urge to go to the middle east because it’s something very special, totally different then the western culture and compared to the Netherlands very ancient. I saw the advert at the Academy lees meer

and I was like “Ooh Yes! This is the chance to go to Iran. The trip was amazing, the combination of the landscape, history, architecture, culture and the very friendly people was overwhelming. Due to the fact that Ashkan organized the trip very well and professional we could get the most out the time we spent in Iran. Also because Ashkan speaks the language you get easy in contact with the locals. The trip was amazing, I only can recommend it.

10.%20Reviews%20Steef%20Abma
Steef Abma
Zomer 2016

Op het laatste moment er bij gekomen , zonder veel voorbereiding, en ook (veruit) de oudste van het gezelschap. Daar komt bij dat dit ook mijn eerste groepsreis ooit was. lees meer

En dat bleek een goede ervaring. Ik heb genoten. We hebben heel veel gezien en ik denk dat de keuzes die Ashkan gemaakt heeft goed waren. Het was een zwaar programma, veel gereisd, (de busjes waren uitstekend en de chauffeurs hebben zich op een wonderbaarlijke manier door de totale verkeerschaos gemanoevreerd.- petje af! - ) Absoluut hoogtepunt voor mij was Isfahan (Sotoun paleis). De reis geeft een goede indruk van het land. En het smaakt voor mij naar meer Iran.
Ashkan: dank je wel.

8.%20Reviews%20Koen%20Hezemans
Koen Hezemans
Zomer 2016

To be honest I didn’t know much about Iran, a friend lives in Teheran but further a veiled spot on the map. Last summer this changed for the better. A fast but thorough journey brought us in magnificent lees meer

corners of a very unexpected country. What intrigued me the most was a warm welcome, generous and pleasant attitudes of people. They didn’t want much except offering you a nice stay in their beautiful country. The unknown landscapes with colours I’ve never seen before kept revealing itself after every hill or turn. Sometimes the landscape created a city and in other cases the hars landscape demanded the city back. The old cities are organic cities that triggered you to look different a the meaning of public space . Architecture simple and honest or overwhelmed with details. A journey that unveiled more about Iran than I could hope for but nevertheless will stays a mystery.

6.%20Reviews%20Ninja%20Zurheide
Ninja Zurheide
Zomer 2015

Vluchtig zag ik het voorbijkomen op facebook, en meteen dacht ik; Iran?! Waar ligt dat ook alweer en wat is er te zien? Niks wist ik van Iran, alleen dat ik er uit mijzelf nooit naartoe zou gaan omdat lees meer

ik er domweg niet aan zou denken als reisbestemming. Dus met mijn non-politieke know how deed ik een snele google speurtocht en vulde in: Iran architectuur (natuurlijk alleen maar op afbeeldingen). Toen wist ik meteen: ik GA! Pas toen ik het mijn moeder vertelde en ze enige zorg uitte begreep ik dat er misschien wel meer was geweest wat ik even had moeten googlen. Maar van dit spontane besluit zal ik nooit spijt hebben! Vanaf het moment dat ik met hoofddoek mijn visum in Den Haag ging aanvragen wist ik: dit wordt iets heel bijzonders! En niks is minder waar. Vanaf dag 1 in Teheran werden we overweldigd door nieuwe indrukken, indrukken die leken niet meer te kunnen worden overtroffen, maar ze werden elke dag toch weer rijker!

Hoewel de reis maar tien dagen duurde hebben wij zoveel gedaan, gezien, gelachen, ervaren, geproefd en ga maar door. Het waren niet alleen de stops met de bezienswaardigheden waar we van konden genieten, ook het vele rijden in ons gezellige busje door dit uitgestrekte land gaf ons steeds nieuwe beelden van het mooie vaak roodgekleurde landschap. Onze reisgids Ashkan en buschaffeur Abbas verrijkten de ervaringen met hun kennis en plezier om ons de reis van ons leven te verzorgen. Niks was teveel gevraagd, als wij het maar naar ons zin hadden, dat ze zelf meegenoten maakte het alleen maar mooier. Door hun persoonlijke betrokkenheid werden we onderweg vergezeld door Iraanse kennissen en mochten we zelfs een nacht bij een Iraanse oma overnachten.

Deze persoonlijke aanvulling gaf ons de gelegenheid het echte leven in Iran van dichtbij te ervaren en te krijgen verteld! De hitte van 40 graden zou hier in Nederland ondragelijk zijn geweest maar de hitte in Iran is anders, deze gaat tot op het bot. Comfortabel en relax vond ik het. Iets wat ik nooit eerder heb ervaren, was het reizen door een land waar ze nog geen/nauwelijks toerisme hebben. Hierdoor is het bezoeken van bezienswaardigheden en het lopen door de steden een hele andere belevenis. Alles wat je ziet is zo puur en eerlijk, je proeft de geschiedenis. Het is niet in scene gezet voor de toerist, iets waar we hier al zo gewend aan zijn geraakt. Vaak waren we ergens de enige bezoekers of toch met een paar Iraniërs die een cultuur bezoek in eigen land deden.

Bij de culturele plekken geen shops met prullaria of schreeuwerige reclame poosters, maar puur de bezienswaardigheid met kennis en uitleg indien je die wenst. Dit is een bijzonder en relax gevoel. Wel waren wij met onze groep dan soms zelf een echte bezienswaardigheid, met als hoogtepunt een moment bij een grote trap waar we alle Iraniers, die steeds met ons op de foto wilden, uitnodigden tegelijk bij ons te komen zitten met als gevolg dat de hele trap vol zat met zo'n 40 Iraniers om ons heen! Het land is ontzettend gastvrij en vrolijk, de mensen groeten ons vaak met: welcome to Iran. Hoewel politieke omstandigheden sommige vrijheden die wij in Nederland als vanzelfsprekend ervaren beperken, stralen de mensen uit gelukkig te zijn in dit land. Dit spreken ze ook uit, ze houden van het land en zijn zich daar bewust van. Als je mij vraagt; terecht. Daar kunnen wij hier veel van leren. Er valt zoveel nog te schrijven maar beter om te schrijven: GA en ERVAAR! 

4.%20Reviews%20Christiaan%20Schuit
Christiaan Schuit
Zomer 2015

A few days ago, Ashkan asked if I could share a short story of theexcursion of 2015. I started thinking, but how to put the whole trip in a few words?! 4000 km in eleven days… an impossible lees meer

task to describe. Seven cities, all very different from each other and divided by a diverse and beautiful landscape When I think back, I must have been crazy to try and see all of Iran but it was worth every second. Ashkan told us upfront what to expect, what we’d see and how to get there. Our group of travelers (as crazy architects) made a small travel guide with some information about all our destinations.

Writing and reading about it is one thing but seeing everything in real life is a whole different story. The culture, the people, the way of life and the architecture is nothing like we know back home.It makes the experience a new and amazing one. We went with a small touring car and got the best driver we could find, an extremely nice and gentle man named Abbas who was crazy enough to drive us around for the whole 4000 km! We started in Tehran and went south passing Kashan, Abyaneh, Yazd, Meybod, Shiraz and Isfahan before going back to Tehran sometimes passing old forgotten monuments and civilizations. To describe every city can take me days so I will just tell you; they’re all beautiful cities, hav e a completely different kind of architecture, give of their own atmosphere and huge difference in culture. In general Iran is has one of the oldest and richest histories on earth, which you - as an outsider - tend to forget but when seeing it all gives you a great overview of 2500 years of life. This alone is more than enough reason to see this country.

Another reason is its inhabitants. Another reason is its inhabitants. The people that we have met in every city were extremely kind, helpful and always super curious about us. They were always wondering why we would want to see their homes, their cities and more than happy to show us around. And not to forget, they love to take a picture or selfie of you. A funny and interesting experience.But all the conversations planning and walking would have been impossible without Ashkan. As a Dutch Iranian he knows a lot about Iran, has extremely nice and helpful friends/family in Iran and most importantly; understands the language and culture. Throughout the trip he took care of all our needs. From the hotels, our transport and our food to the smallest detail of getting us some medicine.

Ashkan would take care of it, with an huge amount of passion for what he does. He made sure you enjoyed yourself and at the same time show you his Iran. Like I said, we were fortunate to meet is friends and family. Not only did the show us around but made sure we had a good ‘Iranian’ time and got a good taste of the culture and food. The trip would have been uncomplete without them! After 11 days I thought I spend a lifetime in Iran. At that time, our start in Tehran seemed like ages ago and my mind was in overload. I have seen more of Iran in 11 days then I would see in 11 years in the Netherlands. I have been treated with great architecture, culture, people and food. And DAMN I miss the food, it was the best! Ashkan gave me the chance to learn so much more about the middle-east. It’s a whole lot different from the things you read about Iran back home and is still untouched by commercial tourism, the experience is true, fresh and different because of it. So all I can say:Ashkan, thanks it was a once in a lifetime experience. I owe you! 

1.%20Reviews%20Onno%20kamer
Onno Kamer
Zomer 2014

In een select gezelschap kreeg ik de primeur, de eerste reis naar Iran samen met Ashkan. Zijn onbegrensde enthousiasme maakte het een bijzonder aangename reis. Iran is inspirerend, lees meer

de gebouwen zijn buitengewoon, de steden bedwelmend en de landschappen uitgestrekt. Nog nooit was het voor mij zo eenvoudig om in een omgeving te belanden die zoveel verschilt van wat ik gewend ben

23.%20Reviews%20Marianne%20Koster
Marianne Koster
Winter 2019

Als hardloopster vind ik het leuk om in het buitenland mee te doen aan hardloopevenementen. Dit jaar wilde ik graag meedoen met de marathon in Iran, een unieke kans, aangezien het meedoen aan lees meer

een dergelijk evenement voor vrouwen in dit land niet vanzelfsprekend is. Toch had ik ook wel mijn twijfels bij Iran, het had een wat negatieve klank en ik vroeg mij af of het wel veilig zou zijn om er naar toe te gaan. Ook vond ik het zonde om enkel voor de marathon naar Iran te gaan, als ik er dan toch was, wilde ik natuurlijk ook meer zien! Gelukkig bood Persintravel de uitkomst, naast het marathonarrangement kon ik via deze organisatie aansluitend een rondreis maken door Iran, waarbij veel hoogtepunten in korte tijd werden aangedaan. Wauw! Wat was het een geweldige reis! Vanaf het moment dat we op het vliegveld werden opgehaald door onze gids, tot het moment dat hij ons weer afzette bij het vliegveld heb ik genoten van elk moment dat ik hier heb doorgebracht.

Ik ben omver geblazen door de prachtige gebouwen, de gastvrijheid en de indrukwekkende natuur, van bergen met sneeuw tot een opgedroogd zoutmeer en de woestijn. Onze gids heeft zeker bijgedragen aan deze ervaring. Hij wist ontzettend veel te vertellen, bood ons extra mogelijkheden naast het reisprogramma en gaf ons ook voldoende tijd om even tot rust te komen. Persintravel had het wat mij betreft niet beter kunnen doen. Voor, tijdens en na de reis persoonlijk contact en betrokkenheid. Alles was tot in de puntjes verzorgd en ik heb mij geen enkel moment zorgen hoeven maken. GEWELDIG! Iran is een land dat ik iedereen aan zou raden om een keer te bezoeken! En als je dan toch gaat, zou ik zeker Persintravel aanbevelen, alles wordt geregeld, er is ruimte voor eigen input en ze staan altijd voor je klaar!

21.%20Reviews%20Linda%20Brouwer
Linda Brouwer 
Lente 2018

Eind april / begin mei 2018 hebben wij een ongelooflijk leuke reis met Ashkan naar Iran gemaakt. Wat ik in die 2 weken beleefd heb, heeft een enorme indruk op mij gemaakt en ik denk er nog lees meer

heel vaak aan terug. De Iraniërs zijn hele warme, gastvrije mensen, die heel graag met buitenlanders in contact komen, zonder opdringerig te zijn. De cultuur, architectuur, het landschap en zeker ook de Perzische keuken, maar vooral de geweldige organisatie (door Persintravel en vooral onze reisgids Ashkan, de chauffeurs Abbas en Ali (die ook beide alles deden om het ons helemaal naar de zin te maken) hebben ervoor gezorgd dat dit een onvergetelijke reis werd. Ik zou zó weer met Ashkan een reis maken.

19.%20Reviews%20Frank%20en%20Margot%20van%20Zuilen
Frank en Margot van Zuilen
Zomer 2017

Ik keek erg uit naar deze reis en het heeft niet teleurgesteld. Iran is in vrijwel alle opzichten een schitterend land. De natuur is adembenemend en de cultuur is rijk. lees meer

Architectuur en gebruiken van het oude Perzië tot aan het huidige Iran. De kleurrijke tegeltableaus, de picknicks tussen de lokale bevolking, de prachtige steden, het heerlijke eten, er is zoveel om op te noemen. Maar wat voor Margot zeker een hoogtepunt was, is het bezoek aan de Hammam met 12 Iraanse vrouwen in Qazvin. Het spreken van elkaars taal is totaal geen belemmering om elkaar te begrijpen en plezier met elkaar te hebben. Iran heeft ons hart gestolen en zal een gevoel van heimwee blijven oproepen.

17.%20Reviews%20Arnoud%20Stavenuiter
Arnoud Stavenuiter
Zomer 2017

Ik keek erg uit naar deze reis en het heeft niet teleurgesteld. Iran is in vrijwel alle opzichten een schitterend land. De natuur is adembenemend en de cultuur is rijk. lees meer

Vooral ons bezoek aan Meybod heeft op mij als architect indruk gemaakt. Ashkan is een van de beste gidsen die je je maar kunt wensen. Kundig, energiek en je kunt met hem lachen. Laat ik ook Abbas niet vergeten, onze chauffeur. Ik heb nog nooit van mijn leven iemand zo goed een bus zien besturen. Ondanks de taalbarrière stal hij de show. Mocht je graag flink wat van Iran willen zien samen met iemand die alles van het land en de cultuur weet; ga dan mee met Ashkan en je zult het niet licht vergeten. Ik heb genoten, bedankt!

15.%20Reviews%20Yasmin%20Jafari
Yasmin Jafari
Zomer 2016

As an original Persian, I'd been to Iran before. But this time it was different. I had never seen as much as I saw this time from my origin country. My love for Iran has grown even more after lees meer

seeing lots of beautiful places and buildings. Besides, it was a really nice experience to go on this trip with a group of non-Iranians. Especially when you hear their thoughts, and realise how different their experience can be. This trip is a nice way to see a lot from Iran in a short period, just to taste Persia!

13.%20Reviews%20Wouter%20van%20der%20Velpen
Wouter van der Velpen
Zomer 2016

Als architectuurstudent en liefhebber van de oudheid, was het altijd al een droom om een keer naar Iran te reizen. En Iran heeft zeker niet teleurgesteld! Je blijft je de hele reis maar verbazen in de lees meer

schitterende architectuur, de prachtige en levendige steden en de gastvrije bevolking. Hierdoor heb ik me ook altijd zeer op mijn gemak gevoelt, dit komt vooral doordat Iraniërs heel relaxed zijn en enorm veel humor hebben. Ik wou dat ik langer kon blijven om nog meer te ontdekken!

11.%20Reviews%20Arne%20de%20Gans
Arne de Gans
Zomer 2016

Toen ik hoorde dat ik meekon op een trip door Iran wist ik om eerlijk te zijn nog vrij weinig over dit immense land. Navragen over Iran bij vrienden en kennissen hielp niet veel en wekte soms zelfs lees meer

verbazing en verontwaardiging op. Iran?! Huh? Waarom Iran? Wat moet je daar nouweer? Niemand leek ooit in Iran geweest te zijn of veel boeiends over het land te kunnen vertellen. Mijn keuze was snel gemaakt; Iran kon weleens een originele en interessante bestemming worden. Omdat alles uit Iran voor mij grotendeels nieuw klonk leek meegaan met de Irantrip 2016 mij een buitenkansje. Alles was voor mij immers al geregeld van tevoren. Tijdens de trip bleek vrijwel alles inderdaad voor ons klaar te liggen. Water, restaurantjes, amusement; je hoefde maar een gil te geven en Ashkan regelde het voor je. Natuurlijk was er ook ruimte voor improvisatie en konden wij regelmatig ook zelf op avontuur door de verschillende steden en bezienswaardigheden waar ik ook veel bijzondere, gastvrije en nieuwsgierige mensen heb ontmoet. Ik ben achteraf erg blij met mijn keuze om mee te gaan. De Irantrip was voor mij een erg unieke, uitdagende en op sommige plaatsen zelfs spirituele ervaring. Godehavez!!! *spelde ik dat goed?

9.%20Reviews%20Andreas%20Mulder
Andreas Mulder
Zomer 2016

Totally awesome trip! Thanks to Ashkan and the dedicated drivers we visited places that I could not imagine they'd exist. Beautiful cities that are well preserved even though they are thousands of years lees meer

old, very friendly people that are not shy to guide you the way to an even more beautiful Iran, great food and a rich culture that kept amazing me every day. The green oasis in the north, the architecture in the south and the desert inbetween; all are elements that make me want to go back again.

7.%20Reviews%20Meintje%20Delisse
Meintje Delisse
Zomer 2015

Wat een geweldig land! Na een bezoek aan Iran ben je volledig geïnspireerd. Ongekende architectuur, eindeloze landschappen, lieve mensen en de meest mooie kleuren, stoffen, motieven en patronen. Een waanzinnig avontuur.

5.%20Reviews%20Anne%20van%20Schooten
‎Anne van Schooten
Zomer 2015

Een overweldigende reis, vol met fantastische architectuur, natuur en cultuur! Iran, het land van de rijke geschiedenis, het lekkere eten maar met name het land van de enorme gastvrijheid. lees meer

Een land vol positiviteit, vriendelijkheid en behulpzaamheid, precies zoals de tourguide Askhan. Laat je verrassen en overwelmen, ga op reis! Een reis die nooit zult vergeten!! Kheli douset daram!!

3.%20Reviews%20Esther%20van%20der%20tuin
Esther van der Tuin
Zomer 2015

Het was een prachtige ervaring om, onder leiding van Ashkan, Iran te ontdekken. De reis geeft een kijkje in het rijke heden en verleden van Iran, zijn kunst en cultuur. Het is een divers en zeer gastvrij lees meer

land met mooie mensen, heerlijke keuken, prachtige tuinen, architectuur en natuur. Teveel om op te noemen, ik zou zeggen, ontdek het zelf!

2.%20Reviews%20Dennis%20Meijerink
Dennis Meijerink
Zomer 2015

UNIEK.. om met Ashkan.. een vriend, architect in opleiding en als lokale begeleider door dit mooie land vol historische leem architectuur te reizen! Je waant je in een schoonheid lees meer

van tektoniek.. van koepels en gewelven, in een onmenselijke kracht van schaal.. pleinen en columnade en in de rijkheid van de keuken en de enorme gastvrijheid van mensen. WELKOM IN IRAN!

We zijn aangesloten bij

Ggto
Calamiteiten%20fonds
Vvkr
Lees onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie.